(2)

Sherlock Holmes: Det gula ansiktet

E-Book


I den hÀr e-boken fÄr du lÀsa ett av de fall dÀr mÀsterdetektiven Sherlock Holmes tolkade ledtrÄdarna fel och misstog sig helt.

Sherlock Holmes och doktor Watson tog sig an fallet med ”Det gula ansiktet” nĂ€r klienten herr Grant Munro en dag dök upp helt förtvivlad pĂ„ kontoret pĂ„ Baker street.

Han hade upptÀckt att hans hustru ljugit för honom och misstÀnkte att det hade nÄgot att göra med den mystiska person som flyttat in i grannhuset, en person med ett skrÀckinjagande gult ansikte. Sherlock Holmes hittar snart fler och fler ledtrÄdar som gör att han till varje pris vill veta vad som döljer sig bakom det gula ansiktet.

Den hĂ€r berĂ€ttelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gĂ„ngen pĂ„ engelska Ă„r 1893. LĂ€karen Arthur Conan Doyle skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med nĂ„gra av sina kollegor och lĂ€rare som förebilder.

Den hĂ€r svenska versionen av texten översattes frĂ„n engelska av översĂ€ttaren Tom Wilson (1849–1923). Wilson var ungdomskamrat med August Strindberg och en av sin tids mest produktive översĂ€ttare. Han skapade svenska versioner av mer Ă€n 150 romaner.

Den hĂ€r e-boken ingĂ„r i serien ”Klassiska deckare” som kommer att omfatta ett stort antal deckare och andra spĂ€nnande historier.