(6)

Selamlik

E-Book


Sibkiparken i Damaskus Àr platsen dit homosexuella mÀn frÄn hela landet tar sig för att trÀffas. Det Àr hÀr 21-Äriga Furat först fÄr höra talas om Hammamer; stadens osynliga fristÀder för bögar. I dessa offentliga badhus, dÀr lukten av lagerblad och AleppotvÄl fyller rummen, möts nakna mÀn i den fuktiga Ängan.

I en annan tid vaknar Furat i panik med vidöppna ögon pĂ„ asylboendet i smĂ„lĂ€ndska Åseda. Han ligger i en pöl av svett i den smala sĂ€ngen. I drömmen var han pĂ„tvingad en ögonbindel och hans hĂ€nder var bakbundna. Han visste vad som vĂ€ntade, han har sett klippen som sprids pĂ„ internet; har sett vad Daesh gör med bögar. Han lĂ„ser in sig pĂ„ toaletten, tar pennan och börjar skriva.

Det hÀr Àr berÀttelsen om Furats och andras resa till Fort Europa. Den bÀrs av förlust, skam, hat och bottenlös fruktan men i sprickorna gömmer sig ocksÄ de brinnande passionerna, den glödande njutningen. Romanfiguren Furat lever i kampen för kÀrleken. HÀr Àr hans historia, skildrad för första gÄngen nÄgonsin.