(23)

Ormen i Essex

E-Book


En uppslukande roman som jÀmförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.

London 1893. Cora Seaborne Àr fortfarande ung men har just blivit Ànka, och nu förvÀntar sig omgivningen att hon ska snöra Ät korsetten, klÀ sig i svart och dra sig tillbaka med en knÀhund i famnen. Men Àktenskapet var inte sÀrskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora.

Hon bestÀmmer sig för att lÀmna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade vÀninna Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, dÀr rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen.

Coras teori Àr att det rör sig om en oupptÀckt art som hon Àr fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en ovÀntad vÀn och intellektuell jÀmlike i traktens prÀst William Ransome. Tillsammans söker de svaret pÄ gÄtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra.

Etta pÄ Sunday Times bÀstsÀljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lÄng rad priser, dÀribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction.