(10)

Neverworld

Hörbuch und E-Book


Hyllad ungdomsthriller av författaren till Nattfilm och Fördjupade studier i katastroffysik

»SuverÀnt lÀskig YA-roman.« New York Times

»Gud, sÄ bra det Àr! Psykologiskt skrÀmmande och sjÀlva deckargÄtan fÄr en riktigt otÀck upplösning. LÀs!« LitteraturMagazinet

Beatrice Hartley har inga planer för sommaren, förutom den hemliga Äterföreningen med sina fem tidigare bÀsta vÀnner. En gÄng i tiden, pÄ Darrow-Harker School, var de det tuffaste gÀnget i staden - de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men nÀr Jim, gruppens kreativa geni, dog förÀndrades allt.

Ett Är efter examen ÄtervÀnder Beatrice till Wincroft, den herrgÄrd vid kusten dÀr vÀnnerna tillbringat sÄ mÄnga nÀtter tillsammans, i hopp om att fÄ svar pÄ den frÄga som vÀrker i henne: Vad visste egentligen hennes vÀnner om Jims död?

KvÀllen fylls av haltande skÀmt och obekvÀm tystnad, och svaret pÄ frÄgan verkar avlÀgset. De en gÄng sÄ nÀra vÀnnerna Àr förÀndrade - splittrade och osÀkra. Det Àr för sent. Men nÀr natten gÄr mot morgon rasar Äskan, och en mystisk man knackar pÄ dörren. En man som berÀttar nÄgot som inte borde vara möjligt.

MARISHA PESSL [f. 1977] Àr en amerikansk författare som slog igenom stort 2006 med debutromanen Fördjupade studier i katastroffysik. Uppföljaren Nattfilm frÄn 2013 blev liksom debuten en New York Times Bestseller och en internationell succé. Neverworld [Neverworld Wake] Àr hennes första roman för unga vuxna.