(4)

Nattfilm

E-Book


En fuktkall oktoberkvÀll hittas Ashley Cordova, dotter till skrÀckfilmsregissören Stanislas Cordova, död i en lagerlokal pÄ nedre Manhattan. Det avskrivs som ett sjÀlvmord, men journalisten Scott McGrath anar att det finns en berÀttelse bakom den som iscensatts.

Cordovas vĂ„ldsamma filmer Ă€r kultförklarade, men regissören syns aldrig offentligt och med Ă„ren har han blivit sĂ„ mytologiserad att ingen lĂ€ngre vet vad som Ă€r sant. Scott McGraths försök att nĂ€rma sig honom slutade med att kan kraschade bĂ„de sitt Ă€ktenskap och sin karriĂ€r, men med Ashleys död Ă„teruppvĂ€cks det maniska begĂ€r som förra gĂ„ngen förde honom till avgrundens rand. Jakten för honom allt djupare ner mot det kraftcentrum som Ă€r Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gĂ„ng han fĂ„tt upp en dörr tycks den smĂ€lla igen bakom honom 
 Scott har redan förlorat allt, och det enda som kan ge honom upprĂ€ttelse Ă€r att fĂ„ reda pĂ„ sanningen. Även om det krĂ€ver att han möter sitt eget mörker.

Marisha Pessl Àr tillbaka med en explosiv och innovativ thriller. Med samma energi och smarta humor som i debuten har hon skrivit en visuellt sprakande och labyrintliknande berÀttelse med en oförglömlig final.