(0)

Kapitlet Rachel

Hörbuch und E-Book


Kapitlet Rachel Àr en intelligent, kaxig och brÀnnande roman om vÀnner, Àlskare och ett Irland i djup lÄgkonjunktur. Och om en ung kvinna som desperat försöker navigera mellan de tre.

Rachel Àr en litteraturÀlskande student som arbetar extra i bokhandeln. DÀr trÀffar hon den sprudlande och excentriske James som hon avgudar frÄn första stund. De delar snart lÀgenhet och det dröjer inte lÀnge innan de Àr oskiljaktiga. Detta Àr början pÄ en vÀnskap som kommer att förÀndra livet för dem bÄda. Tillsammans utforskar de varje hörn av Corks nattliv och försöker upprÀtthÄlla en sorglös tillvaro medan finanskrisen kryper allt nÀrmare.

NÀr Rachel blir förtjust i sin lÀrare Fred Byrne hjÀlper James till att ordna ett författarevent i bokhandeln, med mÄlet att hon ska förföra Fred efterÄt. Men Fred visar sig vilja nÄgot helt annat. Det som var en oskyldig förÀlskelse utvecklar sig till nÄgot mycket mer komplicerat, en allt snÄrigare hÀrva av hemligheter och vÄgspel som sammanflÀtar Rachel, James, Fred och Freds eleganta och inflytelserika fru.

Kapitlet Rachel utstrĂ„lar smĂ€rtsam obesvarad kĂ€rlek uppblandad med gnistrande humor. Caroline O’Donoghue har skrivit en fantastisk roman för alla de som nĂ„gon gĂ„ng varit unga och för de som inte kan fĂ„ nog av kĂ€rleksberĂ€ttelser Ă  la Sally Rooney.