(2)

Kaksoisolento

Hörbuch und E-Book


”Jos koskaan kirja on ollut tĂ€rkeĂ€, se on tĂ€mĂ€.” – Bill McKibben

Jo vuosia Naomi Klein on sekoitettu sosiaalisessa mediassa Naomi Wolfiin. He ovat hieman samannÀköisiÀ, heillÀ on sama nimi ja heillÀ on aiemmin ollut myös samantyyppisiÀ ajatuksia. Mutta sitten Wolfin ajatusmaailma yllÀttÀen muuttuu. Klein alkaa saada toiselle Naomille tarkoitettuja viestejÀ, joiden sÀvy ja sisÀltö yllÀttÀvÀt hÀnet. MitÀ ihmettÀ on tapahtunut?

Wolf oli arvostettu feministi, kirjailija ja liberaali poliittinen vaikuttaja, mutta nyt hÀn nÀyttÀÀ vajonneen syvÀlle Yhdysvaltojen ÀÀrioikeistoon. Miten hÀn pÀÀtyi uskomaan jÀrjettömÀltÀ kuulostaviin, jopa vaarallisiin salaliittoteorioihin?

TĂ€ssĂ€ teoksessa Klein kÀÀntÀÀ katseensa salaliittoajattelun ja poliittisen vastakkainasettelun kĂ€rjistymiseen. Aikamme taloudellisten ja poliittisten kriisien keskellĂ€ kahtiajako kiihtyy nopeasti ja sitĂ€ ruokitaan ylimmĂ€ltĂ€ poliittiselta taholta. Kuivan humoristiseen ja viiltĂ€vÀÀn tyylinsĂ€ Klein pyrkii ymmĂ€rtĂ€mÀÀn kaksoisolentoaan, nykymaailmaa – ja samalla itseÀÀn.

”Ei tule mieleen kirjaa, joka paremmin kuvaisi nykyajan hulluutta.” – Michelle Goldberg, New York Times

Naomi Klein on yksi aikamme vaikutusvaltaisimmista ajattelijoista. HÀn on palkittu toimittaja, aktivisti ja professori, joka on tutkinut poliittisia sokkeja, ilmastonmuutosta ja superbrÀndejÀ jo yli kaksi vuosikymmentÀ. HÀnen uusin teoksensa Kaksoisolento nousi ilmestyttyÀÀn New York Timesin bestsellerlistalle, ja se valittiin muun muassa Time-lehden vuoden 2023 kymmenen parhaan kirjan joukkoon.