(1)

Etelka hurjistuu

E-Book


Etelka palaa riemastuttavan tyttökirjan jatko-osassa kavereineen Italiaan!

Etelka on 12-vuotias ja palannut asumaan kirjailijaisÀnsÀ luo Italiaan. Takataskussa on mahtavia muistoja suomalaisten koulukotikaverien kanssa vietetystÀ ajasta, mutta onneksi uusista ystÀvistÀ ei tarvitse luopua. Etelkan isÀ nimittÀin ehdottaa, ettÀ Etelkan kaveritkin voisivat matkustaa Italiaan ja suorittaa siellÀ kouluvuotensa loppuun! Koulukodin Venla- ja Anna-tÀti lÀhtevÀt mukaan huolehtimaan lasten opiskelusta.

Vauhdikas tarina vie lapsikatraan 1930-luvun piskuiseen kalastajakylÀ Portofinoon, jossa lapset tutustuvat paikalliseen kulttuuriin. ItsenÀinen ja suorapuheinen Etelka on kavereineen varsin virkistÀvÀ, peppimÀinen tapaus.

IsÀnsÀ kanssa Italian Portofinossa asunut, toimelias 11-vuotias Ethelka muuttaa Suomeen ja saa joukon toinen toistaan mahtavampia ystÀviÀ.

Aili Somersalo (1887–1957) oli rakastettu suomalainen kirjailija ja kÀÀntĂ€jĂ€, jonka laajaan tuotantoon kuuluu satuja sekĂ€ romaaneita niin nuorille kuin aikuisille. Somersalo sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon kahdesti, vuosina 1951 ja 1956, ja Topelius-palkinnon vuonna 1952.