(3)

Den lille prinsen

E-Book


80-Ärs jubileumsutgÄva i ny svensk översÀttning

Mitt ute i Saharaöknen, dÀr en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp frÄn ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstÄ varandra. Men sÄ kommer ocksÄ den lille prinsen frÄn en annan planet, dÀr hans ros vÀntar pÄ honom.

Antoine de Saint-Exupérys filosofiska fantasysaga Den lille prinsen Àr en av vÀrldens mest Àlskade böcker, lÀst av generation efter generation vÀrlden över sedan den gavs ut i original 1943.

HÀr i en specialutgÄva inför bokens 80-Ärsjubileum, i nyöversÀttning av Evelina Ivarsson och med digitalt restaurerade originalillustrationer.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY [1900-1944] var en fransk författare, pilot, matematiker, uppfinnare och diplomat. I dag Ă€r han mest berömd för sin sista bok, den poetiska och filosofiska sagan Den lille prinsen [Le Petit Prince, 1943], vilken ocksĂ„ innehĂ„ller hans egna illustrationer. Boken tillĂ€gnas barnen och adresserar fundamentala frĂ„gor om livet och den mĂ€nskliga naturen. Som den mest översatta boken i fransk litteratur - utgiven pĂ„ 260 sprĂ„k och sĂ„ld i över 140 miljoner exemplar - hör Den lille prinsen till vĂ€rldens största litterĂ€ra klassiker.